Antica Sartoria NLIn de jaren 1960, toen de “Hippie Look” de wereld overnam, werd “Moda Positano” geboren in een zonnige en hemelse hoek van Italië. Op dat moment hadden mensen uit de stad niet zo’n mild klimaat verwacht, zodat ze over het algemeen niet de juiste kleding hadden om te dragen. Bezoekers reisden door de vele souvenirwinkels in de badplaats om pareo wraps, shorts, badpakken en andere strandartikelen te kopen. Er waren zeer weinig opties beschikbaar.

Als reactie daarop begonnen de oorspronkelijke Positano-handelaars een nieuwe mode te ontwerpen en te produceren met linnen, handgeborduurde handdoeken en traditionele bruiloft kits, die afgewerkt werden met elegant gehaakte rollen en  andere toepassingen. Deze nieuwe kledingstijl was een groot succes, omdat het heel anders was dan de traditionele slijtage van de stad. Ondernemers zoals Benetton en Fiorucci, meestal op vakantie in Positano, hebben de lokale ontwerpers laten zien hoe kleurstoffen kunnen worden gebruikt die de natuurlijke schoonheid van het kustgebied weerspiegelen, waardoor de toeristen steeds meer aangetrokken werden.

De ontwerper Giacomo Cinque begon unieke modellen te maken om zijn liefde voor de kunst van borduurwerk uit te drukken. Met Riccardo Ruggiti, de eerste antiekhandelaar in Positano, lanceerden deze twee visionairen de twee winkels van Antica Sartoria in het stadscentrum en het strand. Nu heeft hun bereik zich verspreid naar veel meer Italiaanse steden zoals Rome, Venetië en Florence.

In oktober 2016, door de internationale vraag naar de populaire kledinglijn, komt Antica Sartoria eindelijk naar de Verenigde Staten. Palm Beach, zoals Positano, staat bekend als een voornaamste bestemming voor bezoekers – en bewoners – op zoek naar luxe en onderscheidende stijl. Palm Beach is klaar om de geest en de uitdrukking van deze “Positaniaanse” mode zeer origineel te behouden. Antica Sartoria opent nu bij de Downtown in The Gardens!