KOOI-KNIT-NLMeer dan zestig jaar geleden, in het kleine stadje Ada, in Noord-Servië, kreeg Kornel Boldižar’s grootouders een droom.

Wat begon met het idee van het spinnen van gerecycleerd textielgaren is uiteindelijk een breihandel geworden, sterk genoeg om één generatie te ondersteunen en de volgende te inspireren en de andere daarna.

In 2006 heeft 29-jarige Kornel het bedrijf overgenomen, zich ertoe verbonden om een ​​winkel en twee verouderde breimachines om te zetten in een nieuw merk van moderne streetwear. Het zal sneller groeien dan zijn vermogen om zijn eigen groei te financieren.

De collectie 2011/2012 zou het keerpunt zijn door KOOI-KNIT op de binnenlandse markt stevig te vestigen, maar ook door exportmogelijkheden te creëren.

Vandaag heeft KOOI-KNIT twee productiefaciliteiten om aan de vraag te voldoen.
Niet te vergeten drie winkels in de grootste steden van Servië, evenals distributeurs in Oostenrijk, Duitsland en Bosnië en Herzegovina. Op het moment van de lening werkte Kornel met 50 personen; Hij verwacht dat er ongeveer 20 bijkomende banen zullen worden gecreëerd.

KOOI-KNIT’s originele ontwerpen vinden steeds meer fans, en Kornel en zijn creatieve team weten dat het beste nog moet komen.