HARIS COTTON NLHet presenteren van een lente-zomercollectie die ontworpen is om de zintuigen te verrukken door middel van kleurenharmonie, natuur en tactiliteit, om het welzijn, comfort en sensualiteit te verbeteren.

De natuur ontmoet het ambacht door middel van zacht aanvoelende natuurlijke garens, organische stoffen, kanten structuren en prints die met de hand geverfd lijken. De look is romantisch en vrouwelijk, maar toch eigentijds en geraffineerd.

Zachte, body-hugging lagen, omslagdetails en natuurlijke asymmetrie, kalmeren de geest en stimuleren een gevoel van welzijn. Strakke, minimalistische ontwerpen zijn comfortabel en ongecompliceerd, terwijl lichaamspositieve, gedeconstrueerde silhouetten de feel-good-factor versterken.

Het doet denken aan nostalgische zonovergoten strandscènes en de surfcultuur van de jaren ’80. De retrostijlen hebben droomachtige prints in zonovergoten pasteltinten en felle warme tinten, die de essentie van de zomer vastleggen op een manier die werkt voor zowel mannen- als vrouwenontwerpen.

Ruwe neutralen vallen op door de eenvoud, terwijl groen-blauwe tinten een verbinding vormen met het mediterrane landschap en de zee en metalen accenten een zonovergoten gloed bieden.

Kleurmenging, speelsheid en experimenteren maken deel uit van het concept van de collectie. Het gaat om Aesthesie, het gaat om het maximaliseren van de zomerervaring door de zintuigen.